Japansk religion
Pris
Kr. 249,-
Om bogen
Forfatter
Beskrivelse
Japan er en væsentlig medspiller i den globale verden og har kulturel indflydelse langt ud over
egne grænser. Som en hybrid mellem øst og vest, mellem tradition og modernitet er det japanske
univers vigtigt at kende til. Desuden er kendskab til japansk religion afgørende for en forståelse af japansk kultur og for indsigt i religioner og kulturer i et globalt og komparativt perspektiv. Japansk religion er særdeles velegnet til at stille historiske, filosofiske, fænomenologiske og sociologiske spørgsmål i både religionsundervisningen og i samarbejde med andre fag.
Japansk religion omhandler shinto, buddhisme, nye religioner og japansk buddhisme i udlandet.
Den indeholder klassiske myter og magiske ritualer, politisk religion og moderne udfordringer,
sekularisering og spiritualitet, subtil filosofi og levende folkereligiøsitet. Teksterne afspejler religiøs tradition og diversitet indenfor en fascinerende religionshistorie.
Bogen henvender sig primært til religionsundervisningen i gymnasiale uddannelser og ved højere uddannelser, men kan også læses af alment interesserede, der vil i dybden med emnet. Bogen er skrevet af to eksperter indenfor området i et formidlingsvenligt sprog.
Hjemmesiden www.japanskreligion.dk har ekstramateriale til bogen. Her finder du flere tekster og billeder, videoer og links til hele feltet japansk religion.
Mængderabat ved køb af klassesæt - send en mail til info@forlagetunivers.dk.
ISBN
978-87-91668-32-6
Udgivelsesdato
08-06-2013
Sider
207
Seks stjerner!
Hvor er det et privilegium at sidde med denne nye lære- og tekstbog til faget religion! ...
Hvad kan man dog forlange mere? Jeg har svært ved at få armene ned af begejstring over for denne udgivelse. Den er fremragende - sugureta.
Gymnasieskolen
(13. november 2013 af Hans Jørgen B. Thomsen)
Japansk Religion anbefales til alle med interesse for religion og for Japan. En fornøjelse at læse og god start for mange diskussioner og videre studier. Bogens hjemmeside har mange værdifulde ressourcer.
(Christian Hermansen på religion.dk)